JE LEGT KLAAR voor 4 PERSONEN
- 4 lamsfilets
- 8 vijgen
- 1 sjalotje
- 1 eetl Aceto Balsamico di Modena
- 2 dl rode port
- 0,5 eetl suiker
- peper, zout
ZO MAAK JE HET
Lamsfilets
Zout de filets matig en bak ze op heet vuur rondom bruin. Draai de warmtebron terug, peper ze en bak ze ca. 2 minuten om en om rosé. Haal de filets uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
Saus
Schil de vijgen en snij ze in stukjes. Verhit een beetje olie of boter in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Fruit daarin het gesnipperde sjalotje. Bak de vijgen even mee. Doe de suiker erbij en laat het even carameliseren. Dan de azijn erbij en nog een minuutje laten pruttelen. Tot slot de port toevoegen en de saus op hoog vuur nog een beetje laten inkoken.
Serveer
Snij de filets in schuine plakjes en leg ze dakpansgewijs op het bord. Drapeer de saus er omheen. Heerlijk met stamppot van waterkers.