Mediterrane varkenshaas pancetta!
Bij mediterraans genieten hoort ook het samen genieten van de lekkerste recepten. Iedere twee weken besteden lichten we in onze blog een recept uit. Deze keer is dat ‘Mediterrane varkenshaas pancetta.’
Wat hebben we nodig?
– 2 varkenshaasjes
– 2 el zwarte olijven- of tomaten tapenade
– 125 gram mozarella
– 6 plakjes pancetta
Snij de varkenshaasjes in de lengte door. Smeer een dunne laag tappenade (olijven of tomaten) op de binnenzijde. Leg op een helft dunne plakjes mozzarella naast elkaar. Leg de andere helft van de varkenshaas er bovenop. Leg 3 plakjes panchetta naast elkaar, beetje overlappend. Leg het varkenshaasje er dwars op en rol het strak in. Bereid de varkenshaas zoals u gebruikelijk doet.
Een heerlijke wijn bij het gerecht is de ‘Zweigelt’ van wijnhuis Heiderer-Mayer. Deze wijngaarden gelegen tussen Krems en Wenen beschikken over een ‘löss’ bodem. De wijn heeft een volle, fruitige smaak van onder andere aardbeien en kersen maar ook karamel.