Geurige LAMSBOUT met frisse MUNTYOGHURTSAUS
Je legt klaar
- 1 kg lamsbout
- 1 mooie bos munt
- 1 bol knoflook
- 250 gr Griekse yoghurt
- olijfolie, peper en zout
Zo maak je het
Zet de oven op 200°C.
Pel de knoflook en snij 2 teentjes in dunne plakjes. Steek die en 20 muntblaadjes in de lamsbout.
Strooi peper en zout over de bout en leg ze in een ovenschaal leggen. Leg de overige knoflookteentjes in de ovenschaal, bewaar er twee. Sprenkel ruim olijfolie over de bout en zet de schaal in de oven. Bedruip de lamsbout af en toe.
Wil je de lamsbout, uitgaande van 1 kg:
weinig doorbakken, saignant, reken dan op 20 min
een beetje rosé, dan 30 min
doorbakken: 40 min
De lamsbout moet 10 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie, voordat je ‘m gaat aansnijden.
Yoghurtsaus
Meng de overige muntblaadjes, de gepelde 2 knoflookteentjes, de yoghurt en een eetlepel olijfolie, peper en zout. Serveer die apart bij de lamsbout.