lamsschenkel

Langzaam gegaarde lamsschenkel

Bij zomerse temperaturen is een stoofgerecht makkelijk en uiterst smaakvol. Alle ingrediënten in de pan? Dan heb je er geen omkijken meer naar. Het mag ook gerust een uurtje langer garen, het lukt altijd. En als je het vandaag maakt, de nacht over gekoeld laat staan, trekken de smaken er heerlijk in. Kun je morgen weer mediterraans genieten met: Slow gegaarde Lamsschenkel.

Door het vlees langzaam te bereiden in de oven, braadpan of slowcooker, valt het na het garen vanzelf van het bot af.

Ingrediënten
– 4 lamsschenkels
– 3 eetlepels kokosolie
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 middelgrote wortelen, fijngesneden
– 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik organische, vermalen tomaten
– 2 eetlepels biologische tomatenpuree
– 2 kopjes bouillon (bij voorkeur organische of zelfgemaakte)
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– zeezout en peper

Verhit 2 eetlepels kokosolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bruin de schenkels. Regelmatig draaien. Doede schenkels in slowcooker, braadpan of ovenschaal.
Draai de vlam onder de pan terug naar medium en voeg 1 eetlepel kokosolie toe. Voeg de ui, knoflook, wortel en selderij toe en bak tot ze zacht zijn, ca. 5-8 minuten.

 

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH